Doorbraak in onderzoek liquidatie Litouwer

In het onderzoek naar de liquidatie van de 37-jarige Litouwer Gintas Macionis uit Huijbergen zijn drie mannen gearresteerd. Het gaat volgens de recherche om een belangrijke doorbraak in dit onderzoek.

Politie en justitie gaan er na onderzoek vanuit dat de liquidatie van Gintas Macionis niet op zichzelf staat. Zijn liquidatie zou in verband staan met andere liquidaties. In dit onderzoek wordt ook op internationaal niveau met andere opsporingsdiensten samengewerkt.

De arrestaties vonden dinsdagochtend plaats. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Zierikzee, een 39-jarige man uit Vlissingen een een 31-jarige man uit Zoetermeer. De laatste verdachte werd in zijn cel gearresteerd omdat hij al vast zat in verband met een ander misdrijf. Tijdens doorzoekingen werden drie wapens, grote contante geldbedragen en hard en softdrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Zaterdagavond 22 februari werd de 37-jarige Gintas Macionis geliquideerd. Rond 21.00 uur werd hij ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan de Groenendries in Huijbergen. Waarschijnlijk hebben de daders Gintas opgewacht. Hij werd in zijn hoofd geschoten en overleed korte tijd later in een ziekenhuis.