Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Doorgeladen vuurwapen, drugs en sabel gepakt bij controle ‘verdachte’ huurauto in Rotterdam

De politie Rotterdam heeft na een controle van een huurauto aanhoudingen verricht. In de auto werd drugs, een sabel en een doorgeladen vuurwapen aangetroffen.

De verdachten werden woensdagmiddag rond 17.50 uur op de Hoogstraat aan de kant gezet voor een controle. Reden hiervoor was namelijk dat de twee reden in een huurauto van en bedrijf die bij de politie bekendstaat als een bedrijf dat auto’s vaak verhuurd voor criminele activiteiten.

De inzittenden konden zich niet legitimeren waarop besloten werd om ze te fouilleren om hun identiteit vast te stellen. Eén van de mannen, een 29-jarige uit Bergen op Zoom, bleek amfetamine op zak te hebben. Na de drugsvondst werd besloten om de hele auto te doorzoeken.

Agenten troffen in de wagen een doorgeladen vuurwapen aan. Hierop is ook de 24-jarige bestuurder aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Naar aanleiding van de vondst heeft de politie ook nog twee woningen in Bergen op Zoom doorzocht. Daar is niets aangetroffen. De twee verdachten zitten vast en zijn ingesloten voor verder onderzoek.