Doorzoeking growshop Hengelo omtrent mogelijke handel en/of verkoop softdrugs

Zaterdag 22 juni heeft de politie in een onderzoek naar (soft)drugshandel vijf verdachten aangehouden. Tevens werd bij doorzoekingen beslag gelegd op een grote hoeveelheid contant geld en twee auto’s.

De politie hield de verdachten op diverse locatie’s in Hengelo en Enschede aan. Twee mannen uit Enschede van 27 en 53 jaar oud worden ervan verdacht softdrugs te hebben verkocht vanuit een growshop. Ook worden ze verdacht van het witwassen van geld afkomstig uit de handel in softdrugs. De 27-jarige man zou de beheerder zijn van een growshop aan de Emmaweg in Hengelo. De andere aangehouden verdachten, een 32-jarige en een 35 jarige Hengeloër en een 39-jarige man uit Enschede, worden verdacht van het medeplegen van drugshandel en het voorhanden hebben van softdrugs. De verdachten zijn allen in verzekering gesteld.

In de growshop en vier woningen zijn doorzoekingen verricht door de politie. Het vermoeden bestaat dat de verdachten wederrechtelijk voordeel hebben verkregen vanuit de handel en/of verkoop van softdrugs. Derhalve is er beslag gelegd op contant geld en twee auto’s met een totale waarde van om en nabij de € 135.000,-. Daarnaast werden ook nog een aantal kilo’s softdrugs en een vuurwapen gevonden bij doorzoeking van enkele panden.

Bron: Politie