Doorzoeking woning levert wapen & wiet op

Donderdag 14 maart heeft de politie in een woning aan de Delphinus in Loon op Zand een wietplantage ontdekt en ontmanteld. Tevens werd tijdens het onderzoek ook nog een wapen aangetroffen en in beslag genomen. Daarbij is één persoon aangehouden.

Bij de politie waren diverse signalen/aanwijzingen over mogelijke wiet teelt in de bewuste woning. In overleg met de officier van justitie heeft de politie een inval gedaan in het pand. Op dat moment was niemand aanwezig. De 32-jarige bewoner werd even later bij thuiskomst aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de slaapkamer op de eerste verdieping ontdekte de politie een in werking zijnde wietplantage. In totaal stonden daar 111 planten. Tevens werd geconstateerd dat er sprake was van diefstal van stroom.

Alle planten en benodigdheden voor het kweken van wiet zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Verder vonden de agenten een gasdrukwapen en een doosje patronen voor een vuurwapen. Ook deze spullen heeft de politie in beslag genomen.

Tegen de 32-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet en de wet Wapens en Munitie.

Bron: Politie