Doos met harddrugs, geld en PGP gepakt na wilde achtervolging met Duitsers op A12

De politie heeft na een wilde achtervolging twee Duitsers gepakt met harddrugs, geld en een PGP telefoon.

Agenten zagen op dinsdag een auto met Duits kenteken rijden op de A12. Bij het langzaam voorbij rijden van het voertuig keken de agenten, zoals gebruikelijk, naar de inzittenden. De bestuurder keek terug en leek te schrikken. Ook liet hij direct zijn snelheid zakken. Beide inzittenden bleven strak voor zich uitkijken met de kaken stijf op elkaar.

De gespannen reactie van de inzittenden zorgden ervoor dat de agenten de auto wilde controleren. Op weg naar een veilige stopplaats nam de politie de Duitse auto mee naar de afrit Nieuwerbrug. Bij het witte puntstuk van de uitvoegstrook veranderde de bestuurder van gedachten en is op de vlucht geslagen.

Met snelheden van 140 tot 150 kilometer per uur reed de Duitse auto over de vluchtstrook langs het verkeer richting Woerden. Door de drukte op de snelweg en de hevige hagelbuien was er sprake van een uiterst gevaarlijke situatie. Tijdens de achtervolging gooide de bijrijder een blauwe doos uit de auto. Hierin bleek later crystal meth te zitten.

Na drie kilometer wist de politie naast de vluchtende bestuurder te komen en deze klem te rijden op de vluchtstrook. Een vrachtwagenchauffeur schoot de politie te hulp en reageerde direct door zijn vrachtwagen half op de vluchtstrook en half op de rijbaan stil te zetten. De verdachten, twee mannen van 26 en 31 jaar uit het Duitse Köln, zijn vervolgens aangehouden.

De weggegooide doos met harddrugs werd door een motoragent gevonden op de vluchtstrook. Ook in de auto werden nog kristallen methamfetamine aangetroffen. In de auto werden naast de crystal meth ook nog een aantal telefoons aangetroffen. Eén van de telefoons was een zogenaamde PGP. Ook trof de politie bijna 1300 euro aan contanten aan.

Bij de aanhouding van de verdachten gaf één van de verdachten nog een valse naam op. Bij het checken van zijn echte identiteit bleek de verdachte een bekende te zijn van politie en justitie en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto, telefoons, drugs en het geld zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.