Drie arrestaties na vechtpartij op Radboud Universiteit campus in Nijmegen

Nijmegen – Op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen zijn drie personen gearresteerd naar aanleiding van een vechtpartij. Ze worden ervan verdacht studenten van de rechts-nationalistische studentenvereniging GNSV te hebben aangevallen, waarbij drie mensen lichtgewond raakten.

Het incident vond plaats tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten in Nijmegen. Volgens universiteitsblad Vox gebeurde het vandaag rond 11.00 uur tijdens de voorbereidingen voor een introductiemarkt bij een kraampje van GNSV, een nieuwe vereniging in Nijmegen.

De verdachten zijn aangehouden en betreffen een 38-jarige man uit Nijmegen en een 18-jarige man uit Oegstgeest. De identiteit van de derde verdachte kon niet worden vastgesteld omdat die geen identiteitsbewijs bij zich had.

De aanleiding voor het geweld wordt nog onderzocht door de politie. GNSV beweerde op het socialemediaplatform X (voorheen Twitter) dat “een groep extreemlinkse lafaards” leden van de vereniging had aangevallen. Het onderzoek naar het incident loopt nog.