Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Drie explosies in vier dagen bij pand in Amsterdam, politie zoekt getuigen

In de afgelopen vier dagen hebben er drie explosies plaatsgevonden in een appartementencomplex aan de Charlotte Brontëstraat in Amsterdam-Zuidoost. De explosies hebben veel schade aangericht en er zijn enkele bewoners gewond geraakt.

De eerste explosie vond plaats op maandagmiddag 12 september. Een verdachte gooide een steen door een ruit van een woning en daarna een fles met een brandbare vloeistof. De fles kwam niet in de woning terecht, maar de explosie voor de woning veroorzaakte veel schade.

De tweede explosie vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. Een raam van de centrale toegangshal van het appartementencomplex werd ingegooid en een fles met een brandbare substantie ontplofte in de hal. Er ontstond veel schade aan het pand, maar er raakte niemand gewond.

De derde explosie vond plaats op donderdagmiddag 15 september. Een brandbaar explosief werd een woning binnen gegooid. In de woning waren op dat moment diverse mensen aanwezig. Er ontstond een hevige brand en de aanwezige bewoners moesten het complex verlaten. Enkele van hen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De schade is aanzienlijk.

Na de explosie hebben getuigen twee mannen zien wegrennen. Eén van hen heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1,70 meter lang, heeft lang naar achteren gekamd zwart haar en droeg een lichtbruin trainingspak.

De recherche gaat ervan uit dat deze drie incidenten met elkaar te maken hebben. De recherche is op zoek naar getuigen die meer weten van deze zaak of kunnen vertellen wie hiervoor verantwoordelijk zijn.