Celstraf geëist tegen voormalig agent voor overval

Woensdag 5 juni heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank in Haarlem een celstraf van 3 jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist tegen een voormalig politieagent van het korps Amsterdam/Amstelland. De ex-politieagent wordt verdacht van het plegen van een overval op een Aldi supermarkt in 2012.

De 25-jarige Outmen H. heeft inmiddels bekend dat hij op 7 juli 2012 een overval heeeft gepleegd op een Aldi supermarkt aan de Tempeliersstraat in Haarlem. De verdachte, die niet lang daarvoor ontslagen was bij de politie, werd op bewakingsbeelden herkend door enkele van zijn voormalig politie collega’s. Dit gebeurde nadat beelden van de overval werden uitgezonden in Opsporing Verzocht.

De 25-jarige verdachte was werkzaam in de surveillancedienst bij de Amsterdamse poltitie. Door financiële en relationele problemen is de verdachte overgegaan tot het plegen van een overval. Bij het afrekenen sloeg hij toe en hield hij een vuurwapen, of een gelijkend voorwerp, tegen het hoofd van de caissière en maakte ruim € 400,- buit.