Drie mannen opgepakt na mislukte plofkraak

In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart werden omwonenden van winkelcentrum De Zuidpolder aan de Alvarezlaan in Terneuzen opgeschrikt door een enorme explosie. Verschillende daders probeerden middels een plofkraak geld buit te maken bij een pinautomaat.

Midden in de nacht rond 02.30 uur vond bij de pinautomaat bij het winkelcentrum een plofkraak plaats. Een getuige zag drie mannen weglopen en belde direct de politie. De plofkraak was niet gelukt, er is slechts enorme schade ontstaan, maar er is geen geld buitgemaakt.

De omgeving van de plaats waar de plofkraak heeft plaatsgevonden is door de politie ruim afgezet. Dit is gedaan zodat de medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing hun sporenonderzoek goed konden doen. Niet alleen Forensische Opsporing was ter plaatse, er is ook een hondengeleider naar de plaats delict geroepen. In de omgeving werden door de agenten wat sporen aangetroffen die de speurhond hielpen om uiteindelijk bij de vermoedelijke daders terecht te komen. Die werden aangetroffen in een woning in Terneuzen.

De drie verdachten, een 34-jarige man uit Axel en twee 18-jarige mannen uit Terneuzen, werden rond 06.00 uur in de morgen aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Vandaag zullen zij gehoord worden over hun mogelijk betrokkenheid bij de plofkraak.

Bron: Politie