Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Drie Nederlanders uitgeleverd aan België in onderzoek aanslagen zware drugsmilieu regio Antwerpen

Drie Nederlanders zijn uitgeleverd aan België in verband met aanslagen gelinkt aan het zware drugsmilieu.

De mannen van 22, 26 en 27 jaar oud zijn in beeld gekomen tijdens een lopend onderzoek naar verschillende aanslagen. Een 26-jarige man uit Den Haag wordt gezien als mogelijke opdrachtgever van een aanslag aan de Zeevaartstraat in de nacht van 6 op 7 september vorig jaar in Antwerpen. Daarnaast kan hij ook gelinkt worden aan een aanslag in Beveren op 21 juni 2022. Daarbij werd een woning aan de Kasteeldreef beschoten met een vuurwapen.

Een 27-jarige man uit Rotterdam is aangehouden voor een aanslag in Deurne. Hierbij werden op 13 mei 2022 explosieven vanuit een voorbijrijdende auto naar een woning gegooid. De derde verdachte is een 22-jarige Amsterdammer die in verband wordt gebracht met een aanslag op 8 juli 2022 op een horecazaak in Borgerhout.

Het is al langer zeer onrustig in regio Antwerpen in verband met verschillende aanslagen met explosieven en vuurwapens. Het geweld wordt gelinkt aan de grootschalige handel in cocaïne en smokkel van drugs via de Antwerpse haven. Er zijn regelmatig personen of groepen uit Nederland betrokken.