Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Drie verdachten gepakt voor poging grootschalige oplichting 150 miljoen euro haven Rotterdam

De politie heeft drie mannen aangehouden voor een poging oplichting van 150 miljoen euro in de haven van Rotterdam.

Het drietal was volgens een woordvoerder betrokken bij het opstellen van een nep inspectierapport. Op basis van dat neprapport werden 2 miljoen barrels met olie te koop aangeboden. De barrels olie bestonden niet. Het gaat om het fenomeen tank- & storage spoofing. De recherche van de Zeehavenpolitie deed onderzoek naar de fraudezaak.

De oplichters probeerden met valse inspectierapporten en video’s van gevulde barrels olie, die zogenaamd op een haventerrein stonden, een flinke slag te slaan, namelijk een bedrag van ruim 150 miljoen euro. De inspectie van het aankopende bedrijf was goed op orde en nam contact op met de politie. De politie startte direct een onderzoek en kwam een drietal verdachten op het spoor.

Het gaat om een 47-jarige man uit Hellevoetsluis, 51-jarige man uit Zwartsluis en een 58-jarige man uit Vlaardingen. Twee verdachten werden in hun woning aangehouden. De derde werd op zijn werklocatie in de haven aangehouden. Van de drie verdachten werden hun woningen doorzocht. Onder andere werden gegevensdragers in beslag genomen.