Drietal met hockeysticks gepakt in bosjes ‘homo ontmoetingsplek’ langs A1

De politie heeft verdachten met hockeysticks gepakt op carpoolplaats Bunschoten/Spakenburg langs de A1. De locatie staat bekend als ‘homo ontmoetingsplek’.

Agenten van Dienst Infrastructuur waren zaterdagavond in onopvallende voertuigen aanwezig op de carpoolplaats toen ze een 20-jarige man uit Amersfoort en een 18-jarige man uit Lelystad met een hockeystick de struiken in zagen lopen. De locatie staat bekend als een zogenoemde ‘homo-ontmoetingsplek’. Het vermoeden bestond volgens een woordvoerder van de politie dat de drie geweld wilden gebruiken tegen bezoekers van deze ontmoetingsplek.

De agenten liepen vervolgens de bosjes in om te kijken wat er precies gaande was. Daarop kwamen de mannen en de jongen op de agenten (die niet in politie uniform waren) af. Hierop hebben ze zich kenbaar gemaakt als medewerker van de politie en hielden het drietal aan. In het voertuig van de mannen, een 20-jarige uit Amersfoort, een 18-jarige uit Lelystad en een minderjarige, werd ook nog een golfclub aangetroffen. De hockeystick en de golfclub zijn in beslag genomen.

De twee mannen hebben de nacht doorgebracht op het bureau en zijn zondagmiddag na verhoor in overleg met de officier van justitie heengezonden, wegens gebrek aan bewijs. De minderjarige jongen is door de politie diezelfde avond nog thuisgebracht en is er een zorgmelding gemaakt bij Jeugdzorg