In de Verenigde Staten zijn drie mannen vrijgelaten na 36 jaar onschuldig in de gevangenis.

Alfred Chestnut, Andrew Stewart en Ransom Watkins werden op Thanksgiving in 1983 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een moord. De 14-jarige Dewitt Duckett werd in de gang van Harlem Park Junior High School doodgeschoten.

Ondanks getuigenverklaringen die wezen op een ander dader werden de drie mannen aangehouden door de politie. Het drietal werd vervolgens veroordeeld en zat sindsdien onschuldig in de cel. Hun advocaat, Marilyn Mosby, kwam met nieuwe getuigen op de proppen die de onschuld van het trio bewezen.

De rechter heeft nu besloten dat de mannen per direct op vrije voeten gesteld moeten worden. De onschuldig veroordeelde verdachten moesten huilen toen ze eindelijk op vrije voeten waren. De rechter meldde nog dat hij zich moet verontschuldigen namens het strafrechtsysteem.

De zaak kwam weer aan het rollen toen de opgesloten Chestnut contact opnam met de Baltimore Conviction Integrity Unit (CIU), dat voor deze zaak samenwerkte met het Mid-Atlantic Innocence Project en de Universiteit van Baltimore. Naar verwachting zullen de onschuldige mannen later een schadeclaim indienen voor alle jaren die ze nooit meer terug zullen krijgen.