© Crime-Nieuws.nl

Drietal vast voor overval wapenhandelaar na schoten en klopjacht met tientallen agenten

De politie heeft na een klopjacht in Rijsbergen met tientallen agenten drie verdachten gepakt voor een overval op een wapenhandelaar in België.

De mannen sloegen na de overval op de vlucht waarbij er een achtervolging ontstond die eindigde op de Antwerpseweg in Rijsbergen. Twee van de drie verdachten zetten het vervolgens rennend op een lopen. De politie schoot meerdere keren maar dat weerhield de verdachten er niet van om ervandoor te gaan.  Een derde overvaller, een 19-jarige man uit Rotterdam, bleef achter en kon direct worden aangehouden.

Het dorp werd vervolgens afgesloten door de politie en tientallen agenten zijn op zoek gegaan naar de gevluchte mannen. Hierbij werden ook alle toegangswegen gecontroleerd. Een tweede verdachte, een eveneens 19-jarige Rotterdammer, werd rond 18.40 uur op de Gommersstraat aangehouden. Daarbij is hij gebeten door een politiehond.

Na enige tijd werd de derde verdachte, een 16-jarige Rotterdammer, aangehouden op de Kerkakkerstraat. Het drietal is ingesloten en wordt verhoord inzake hun vermeende betrokkenheid bij de overval op de Belgische wapenhandelaar.