Drone met pakketje drugs onderschept bij gevangenis Alphen aan den Rijn

Bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn is een drone met drugs onderschept.

Medewerkers van de penitentiaire inrichting waarschuwden de politie vrijdagavond rond 21.40 uur dat vanaf de Eikenlaan enkele personen een drone over de muur van de gevangenis probeerden te krijgen. Daarop werd direct verder onderzoek ingesteld door de politie.

De gewaarschuwde agenten troffen het betreffende voertuig verlaten aan en stelden een onderzoek in. In de auto vonden zij een geactiveerde controller van een drone en lag ook nog een ongebruikte, verpakte drone. Op de binnenplaats van de gevangenis lag een drone waaraan een klein pakketje was bevestigd. Een tweede pakketje was beland in de omheining van de gevangenis.

Uit onderzoek bleek later dat in de twee pakketjes kleine hoeveelheden hard- en softdrugs zat. Zowel de auto, de drones als de drugs zijn in beslag genomen. Verder onderzoek leidde tot een aanhouding in de omgeving. De verdachte, een 28-jarige Rotterdammer, is vastgezet. Twee andere personen worden nog gezocht.

Sinds 1 november is het strafbaar om verboden middelen de gevangenis in te smokkelen. Dit geldt voor bezoekers, leveranciers, maar ook voor mensen die hiervoor een drone gebruiken. Mensen die proberen verboden spullen binnen te smokkelen riskeren een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden