In Breda is afgelopen nacht een beschonken bestuurder opgehaald bij de politie door iemand die nog meer had gedronken.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gaven omstreeks 03.30 uur op de A16 bij Dordrecht een auto met Belgisch kenteken een stopteken omdat ze een controle wilden uitvoeren. De bestuurder reageerde niet en bleef doorrijden. Ook na een tweede stopteken stopte de man niet. Eerst deed hij alsof hij wilde stoppen maar ging er vandoor in de richting van België. Na een korte achtervolging werd de man klemgereden.

De agenten roken bij de controle direct een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat de 30-jarige man inderdaad teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor de ademanalyse. In de auto bevond zich ook nog een 24-jarige vrouw. Ook zij had kennelijk teveel alcohol gedronken en bleef achter in de auto. Haar werd direct door de politie medegedeeld dat ze niet mocht rijden omdat ze anders ook strafbaar was.

Bij de ademanalyse aan het bureau bleek dat de man 1.3 promille alcohol (560ugl) in zijn bloed had, waar 0.5 maximaal is toegestaan. Daar bleek ook dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Nadat de bestuurder op het bureau had geblazen kreeg hij een dagvaarding om zich later bij de politierechter te verantwoorden.

De Belg belde daarna iemand op die hem zou komen ophalen. Tot grote verbazing van de agenten, kwam de vrouwelijke passagier van eerder, nu als bestuurder, met de auto aangereden. Ook zij was onder invloed van alcohol en moest een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat zij zoveel had gedronken dat haar rijbewijs direct werd ingevorderd (1,5 promille/685ugl). Ook zij zal zich met een dagvaarding op zak moeten verantwoorden bij de politierechter te Breda.