Dronken boze scheldende man rijdt gewapend rond zonder rijbewijs

In Breda is een man gepakt die dronken rondreed zonder rijbewijs maar wel een vuurwapen bij zich had. De boze scheldende man is aangehouden door de politie.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 27-jarige man uit Breda aan de kant gezet op de Prins Hendrikstraat. De agenten hadden het vermoeden dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dit bleek te kloppen.

Omdat de man naar alcohol rook werd een blaastest afgenomen. Hij blies een F en is aangehouden. Daar was hij het niet mee eens en hij beledigde de agenten en schold ze uit. De auto van de man werd in beslag genomen en een agent die het voertuig wilde verplaatsen ontdekte in de wagen een vuurwapen. Ook dit is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Onderweg naar het politiebureau was de man nog steeds niet gekalmeerd en liet dit merken ook. Hij trapte de ruit van het busje eruit. Op het bureau aangekomen moest de man nog een ademtest doen. Dit weigerde hij. Daarop werd besloten bloed bij hem af te nemen. Er wordt onderzocht of hij onder invloed van alcohol en/of drugs was.

De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed, vernieling, belediging en verboden wapenbezit.