© Politie

Dronken man klimt van achterbank naar voren en steelt politieauto onder neus agenten

In de buurt van de N61 bij Hoek heeft een dronken man een politieauto gestolen en is op de vlucht geslagen.

Rond 21.30 uur in de avond kwam er een melding dat een bestuurder asociaal met een auto op een recreatiepark aan de Middenweg reed. Agenten stelden een onderzoek in en zagen dit voertuig met twee inzittenden over de N61 rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd vervolgens gecontroleerd. Na een ademtest bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Daarop werd besloten om de man mee te nemen naar een politiebureau in Terneuzen voor verder onderzoek.

De 27-jarige verdachte uit Litouwen werd op de achterbank gezet om vervoerd te worden naar het bureau. Toen de agent even de zaak met wat collega’s ging bespreken reed de politieauto plotseling weg. De dronken man had kans gezien om de auto te starten en is weggereden in de richting van Terneuzen.

De gestolen politieauto werd op een scherm in het operationeel centrum van de politie gevolgd. Op de Hoekseweg stopte de wagen opeens en is de verdachte een weiland in gerend. Na een kleine zoektocht met onder meer politiehonden werd de man opgespoord en aangehouden. Hij zit vast voor verder verhoor.