© US Army via Wikimedia Commons

Drugs, automatische vuurwapens en schoten gelost bij inval in Rotterdam

In Rotterdam heeft de politie schoten gelost bij een aanhouding na een inval. In het pand werd een partij drugs en (automatische) vuurwapens aangetroffen.

Naar aanleiding van een onderzoek omtrent drugs is de politie vanochtend naar een woning aan de Oldegaarde gegaan. De politie deed er een inval, en trof vier personen aan. Drie van hen, twee Rotterdammers van 25 en 28 en een vrouw van 30 uit Bergschenhoek, werden in de woning aangehouden.

Een vierde persoon had geen zin in een aanhouding en sloeg op de vlucht. In de Melissantstraat kwamen agenten de man weer op het spoor. Omdat inmiddels duidelijk was dat er in de woning wapens lagen en hij dus mogelijk over een vuurwapen beschikte, werd hij benaderd via een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten).

Opnieuw ging de verdachte er vandoor ondanks dat er vuurwapens op hem gericht waren. Na twee waarschuwingsschoten en hulp van toegesnelde collega’s die hem ook onder schot hielden, konden agenten de man (23) aanhouden. In de woning werden verdovende middelen en diverse vuurwapens, waaronder een automatisch vuurwapen, aangetroffen.