De politie heeft afgelopen nacht een inval gedaan bij een horecazaak in Werkendam na informatie dat er ‘na sluitingstijd zaken gebeurden die het daglicht niet konden verdragen’. Daarbij zijn drugs en wapens aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie rond 2.30 uur een inval gedaan en de zaak en een woning doorzocht. Volgens de informatie zou er drugs verhandeld worden en de sluitingstijd werd regelmatig overschreden.

Tijdens de inval moest de zaak officieel eigenlijk al gesloten zijn maar de politie trof 19 personen aan. Alle aanwezigen werden gecontroleerd en vijf personen en de eigenaar zijn aangehouden voor het bezit van drugs en/of wapens.

Vier klanten van 43, 24 en 19 (2x) kwamen uit Werkendam en een klant van 21 jaar kwam uit Breda. In totaal werden tientallen grammen en centiliters drugs aangetroffen waaronder amfetamine, mdma, GHB en wiet. Ook werden er een taser en een imitatievuurwapen gevonden.

Bij onderzoek in een woning werden ook tientallen grammen harddrugs en een geldbedrag gevonden. De resultaten zijn bekendgemaakt aan de gemeente Werkendam die nu gaat kijken welke bestuursrechtelijke stappen genomen zullen worden.