© Crime-Nieuws.nl

Drugs, geld en auto’s in beslag bij actie in Utrecht na anonieme tips over drugsdealen

De Utrechtse politie heeft bij een actie meerdere drugsdealers gepakt. De politie nam drugs, geld en auto’s in beslag.

Na meerdere anonieme meldingen uit de buurt over drugshandel starte de politie een onderzoek in naar de activiteiten in een woning aan de Wapendragervlinder. Al snel had de politie het vermoeden dat er inderdaad drugs verhandeld zou worden vanuit het pand. In de nacht van zondag 14 maart kon de politie twee verdachten op heterdaad aanhouden, die een flinke hoeveelheid drugs bij zich hadden. Het gaat om een 38-jarige man uit Zoetermeer en een 41-jarige man uit Den Haag.

Op woensdag 24 maart werd gezien dat een man met een tas de woning verliet. Na controle bleek ook hij, een 39-jarige man uit Utrecht, veel drugs bij zich te hebben en werd aangehouden. Na de twee drugsvangsten werd besloten om een inval te doen en de woning te doorzoeken. Twee mannen waren binnen aanwezige en zijn aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man uit Bodegraven en een 36-jarige man uit Vleuten.

In de woning werd vervolgens met geld- en drugshonden gezocht. Er werden drugs en ruim 16.000 euro contant geld gevonden. De drugs en het geld werden in beslag genomen, naast twee auto’s. De woning werd in verband met de drugsvangsten en het onderzoek met spoed gesloten. Toch zagen getuigen later dat er mensen in de woning waren en belden de politie. Er bleken twee mannen in de woning, één van hen was een van de eerder aangehouden mannen in deze zaak. Deze 41-jarige man uit Den Haag had weer drugs bij zich en werd daarom wederom aangehouden. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.