De politie heeft drugs, vuurwapens en verdachten gepakt na een gewelddadige woningoverval in Rijnsburg.

Bij de meldkamer kwam zaterdagavond rond 21.45 uur melding binnen van een overval op een woning aan de Rijnsburgerweg. De bewoners werden door een groep mannen gewelddadig overvallen. Een 35-jarige man liep door het geweld verwondingen op en is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Een getuige vertelde agenten dat het om een groep van vier tot zes overvallers ging, die allen gezichtsbedekking droegen. Na de overval ging de groep er met buit vandoor in een grijze BMW. De politie stelde onderzoek in en heeft later in Noordwijk bij een geparkeerde grijze BMW drie verdachten aangehouden.

Vervolgens hielden agenten in een woning aan de Van Limburg Stirumstraat nog eens drie verdachten aan. De zes, vijf mannen en een vrouw, een 33 en 26-jarige uit Hillegom, een 28-jarige uit Lisse, een 33-jarige uit Oegstgeest, een 24-jarige zonder vast woonplaats en een 24-jarige vrouw zitten nog vast en worden gehoord. In de woning in Noordwijk vonden agenten een partij drugs en vuurwapens. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Het slachtoffer werd door de groep hard geslagen met een voorwerp en liep daardoor verwondingen op. Hij doet aangifte van de gewelddadige overval. De politie onderzoekt de zaak.