De politie heeft een onderzoek ingesteld naar verschillende dumpingen van drugsafval uit een drugslab.

De eerste dumping vond op 8 november plaats. In een sloot aan de Brede Balrouw werden elf vaatjes aangetroffen. In de vaatjes zat vermoedelijk chemisch afval dat afkomstig was van de productie van synthetische drugs. De brandweer is ter plekke gekomen om metingen te doen. Hierna zijn medewerkers van de gemeente gekomen om de vaten door een gespecialiseerd bedrijf te laten opruimen. Mogelijk is door lekkage van de vaten het water in de sloot verontreinigd.

Op zaterdag 9 november was het werderom raaken werden weer een tiental jerrycans aangetroffen waarin mogelijk chemisch afval zat. Deze keer stonden de vaatjes in de berm, naast de weg op de Oude Bredase Postbaan. Op vrijdag 15 november werden in een sloot langs de A-B-weg weer vijf jerrycans met vermoedelijk een chemische stof aangetroffen.

De gedumpte drugsafval is afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mogelijke getuigen die meer weten en/of op andere wijze informatie hebben over de dumpingen.