moordcommandos chapo guzman, moeder chapo la tuna, chapo aanval moeder
© screenshot

Drugsbaas Chapo vluchtte samen met minnares en schoonmaakster zonder kleding door riool van Culiacan

Drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman moest samen met zijn minnares zonder kleding door het riool vluchten toen de marine op zijn hielen zat.

Dat werd bekend na een getuigenis van Chapo’s minnares Lucero Guadalupe Sanchez Lopez. De vrouw was werkzaam in het Mexicaanse congress toen ze in 2011 een relatie kreeg met de drugsbaron. Ze was toen 21 jaar oud en Chapo’s ‘vrouw’ Emma Coronel was destijds zwanger van de tweelingdochters van Chapo.

Op 17 februari 2014 was Lucero Guadalupe Sanchez Lopez samen met Chapo in een woning in Culiacan toen de marine binnenstormde. Er ontstond enige paniek en op een gegeven moment werd ze geroepen door de drugsbaas die in de badkamer bezig was het bad omhoog te krijgen met een hydraulisch systeem.

Vervolgens is Lucero samen met Chapo, een beveiliger en de schoonmaakster via het riool ontsnapt. De minnares en de drugsbaron hadden geen kleding aan en hebben ruim een uur door het riool gewandeld. Uiteindelijk kwamen ze uit in een andere woning van Chapo die gebruikt werd als onderduikadres.

De vrouw, die ook een kind heeft met Chapo, werd uiteindelijk in 2017 aangehouden door de Amerikaanse autoriteiten in verband met mogelijke betrokkenheid bij drugshandel. Daar heeft ze een bekentenis afgelegd en besloten om tegen haar voormalige liefde en de vader van haar kind te getuigen. Haar straf voor de drugshandel/smokkel moet nog worden bepaald.