Beruchte huurmoordenaar Chino Antrax aan het genieten in betere tijden.

Drugsbaas ‘Chino Antrax’ op sanctielijst VS geplaatst

De beruchte Mexicaanse drugsbaas Jose Rodrigo Arechiga Gamboa alias ‘Chino Antrax’, die op Schiphol werd opgepakt, is op de Amerikaanse sanctielijst voor drugsbazen geplaatst. Dit is woensdag bekendgemaakt door de Amerikaanse autoriteiten.

Plaatsing op de sanctielijst betekent dat Amerikaanse burgers en bedrijven op geen enkele manier meer zaken mogen doen met ‘Chino Antrax’ of met zijn handlangers. Tevens zijn zijn tegoeden en eigendommen in de VS bevroren. Amerikanen die ondanks zijn plaatsing op de zwarte lijst nog zaken met hem doen, riskeren celstraffen tot 30 jaar en boetes die voor bedrijven kunnen oplopen tot 10 miljoen dollar.

De 33-jarige Gamboa wordt gezien als leider van de zeer brute en gewelddadige bende Los Antrax. De groep pleegt moorden en aanvallen voor de beruchte drugsbaron Ismael ‘El Mayo’ Zambada Garcia. ‘El Mayo’ is een van de belangrijkste leiders van het Sinaloa kartel. De ander is Joaquin ‘El Chapo’ Guzman naar alle waarschijnlijkheid de rijkste en een van de slimste drugsbazen aller tijden.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl