Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Drugsbende met Nederlandse leider opgerold in Spanje, grootste partij xtc ooit gepakt

De Spaanse politie heeft een drugsbende opgerold die zich bezighield met de grootschalige productie en handel in xtc en andere synthetische drugs.

Naar aanleiding van een langer lopend onderzoek kwamen meerdere verdachten in beeld bij de politie in verband met drugshandel. Aan het hoofd van de drugsbende bleek een Nederlander te staan. De man is samen met tien andere medeverdachten aangehouden bij invallen en doorzoekingen.

De Guardia Civil nam een grote partij xtc in beslag. Het zou gaan om de grootste partij ooit gepakt in Spanje. De politie nam 827.000 pillen in beslag. Verder werden ook drugs als speed, crystal meth en 400 kilo hasj en wiet aangetroffen bij de verdachten.

De criminele organisatie had volgens het onderzoeksteam leden en contacten in Nederland, Roemenië, Colombia en Italië. De bende opereerde voornamelijk vanuit omgeving Barcelona. Twee drugslabs die gelinkt zijn aan de organisatie werden in Ibiza en Malaga aangetroffen en ontmanteld. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.