Drugsbende opgerold in Spanje die grote partijen hasj en wiet smokkelde naar Nederland

De Guardia Civil heeft bij invallen en doorzoekingen een criminele organisatie opgerold die grote partijen hasj en wiet smokkelde naar Frankrijk, België, Nederland en Polen. Hasj werd uit Marokko gehaald en wiet wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden gekweekt in Spanje.

Het onderzoek naar de organisatie werd in november 2017 gestart naar aanleiding van informatie over verdachte activiteiten bij een bepaald bedrijf. Na observaties en uitgebreid onderzoek bleek dat de verdachten zich bezighielden met grootschalige drugssmokkel vanuit Spanje naar onder meer Nederland.

De eerste actie was de onderschepping van een vrachtwagen met 970 kilogram hasj. De drugssmokkelaars hadden de drugstransport net op weg gestuurd toen de politie de bestuurder in de buurt van Antequera. Op beelden (zie onderaan pagina) is nog te zien dat de man probeert te vluchten en rent de bergen in. Helaas voor hem zet de Guardia Civil alles op alles en heeft de verdachte, na onder meer inzet van een helikopter, aangehouden.

Bij verdere acties tegen de criminele organisatie heeft de politie invallen gedaan en 232 kilo hasj en 86 kilo wiet in beslag genomen. Er zijn meerdere verdachten uit onder meer Nederland, België, Spanje, Marokko, Polen aangehouden bij deze actie. De hoofdverdachte blijkt ook nog gezocht te worden door de politie in Bordeaux in verband met grootschalige drugshandel/smokkel.

[fvplayer src=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/Drugsbende-opgerold-in-Spanje-die-grote-partijen-hasj-en-wiet-smokkelde-naar-Nederland.mp4″ splash=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/img_0698.jpg” width=”568″ height=”320″]