De Spaanse Guardia Civil heeft bij een grote actie een criminele organisatie opgerold die wiet kweekte, verpakte en vervoerde naar Nederland.

De politie startte september vorig jaar een onderzoek naar aanleiding van informatie over een criminele organisatie die wiet naar verschillende Europese landen smokkelde.

Uit het onderzoek kwam een familie naar voren die woont in de omgeving van Granada. De politie ging na meer dan een jaar onderzoek over op actie en deed op verschillende locaties huiszoekingen. In totaal zijn 23 panden doorzocht en tientallen aanhoudingen verricht.

De criminele organisatie kreeg de wiet geleverd van wietkwekers in de omgeving en verpakte de toppen wiet en vervoerden deze naar het buitenland. De meeste wiet ging volgens de Spaanse politie rechtstreeks naar Nederland. De drugs werden verstopt in vrachtwagens met voedingsmiddelen en/of apparaten.

Bij de invallen en doorzoekingen is 273 kilo wiet, een vuurwapen en 473.000 euro cash geld aangetroffen en in beslag genomen. Verder is er ook beslag gelegd op tientallen dure auto’s en een vrachtwagen.