Drugsbendes opgerold bij actie justitie

Dinsdag 29 oktober hebben arrestatieteams (AT) op diverse plaatsen in het land verdachten van onder meer grootschalige drugssmokkel via de Rotterdamse haven aangehouden. Bij de invallen zijn doorgeladen vuurwapens, een kalasjnikov en contant geld in beslag genomen.

In een onderzoek onder leiding van het OM in Rotterdam werden in totaal acht verdachten opgepakt in Rotterdam en Amsterdam. Zij worden verdacht van het smokkelen van ruim 700 kilogram cocaïne via de Rotterdamse haven. Bij doorzoekingen in woningen en een garage werden meerdere vuurwapens en enkele duizenden euro’s gevonden. Tevens werden er auto’s, waardevolle sieraden en andere luxe goederen gevonden en in beslag genomen. Bij de actie op dinsdag jongstleden waren 100 agenten betrokken.

Bij een tweede actie onder leiding van het landelijk parket werden tien mannen aangehouden in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Den Bosch en Barendrecht. Zij worden verdacht van internationale drugshandel en het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Bij de invallen werden onder meer dertien doorgeladen vuurwapens, een kalasjnikov machinegeweer en om en nabij de 3 ton cash geld gevonden en in beslag genomen.

Volgens het OM gaat het om een overwegend Turkse organisatie die opereerde vanuit een café op Rotterdam-Zuid. Twee broers, van Turkse afkomst, van 43 en 47 jaar oud zouden een leidende rol hebben gespeeld. Zij worden verdacht van het onderhouden van de contacten met leveranciers en afnemers van de cocaïne. Bij een Italiaans restaurant in Vlaardingen werd mogelijk het crimineel verkregen vermogen witgewassen. Gaandeweg de onderzoeken bleek dat er mogelijk raakvlakken zijn tussen beide zaken. Het onderzoek van justitie loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl