XTC pillen (MDMA) & een ponypack met cocaïne. © crime nieuws

Twee jaar zitten voor drugsdealen op dancefeest Tomorrowland

In Antwerpen moeten twee Italianen twee jaar zitten voor het dealen van drugs op dancefeest Tomorrowland. Twee medeverdachten zijn wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Op 18 juli 2014 waren politieagenten in burger aanwezig op Tomorrowland toen de 23-jarige Saverio S. op één van de agenten afliep en zak met pillen en druppelvormige verpakkingen toonde. Daarop werd hij gearresteerd waar hij zich hevig tegen verzette en pillen probeerde te dumpen door ze rond te strooien. De politie heeft een deel teruggevonden en het bleek om xtc-pillen en methamfetamines te gaan. Saverio S. verklaarde dat hij de drugs voor eigen gebruik gekocht had en besloten had een deel door te verkopen.

Een week later op 26 juli 2014 liep de 25-jarige Felice B. tegen de lamp. Agenten observeerden hoe B. die dag meerdere drugsdeals deed en arresteerden hem. Via foto’s op zijn telefoon werd achterhaald waar hij verbleef. Dat bleek in een woning in de Hoogstraat in Antwerpen.

Uit onderzoek bleek dat hij daar samen met de eerder opgepakte Saverio S. en nog twee anderen verbleef. Bij een huiszoeking werd ruim 18.000 euro aan contanten gevonden. De vier mannen ontkenden dat het geld van de handel in drugs afkomstig was. Naar eigen zeggen hadden ze het geld gespaard voor Tomorrowland.

De rechtbank veroordeelde Saverio S. en Felice B. tot een celstraf van twee jaar en een boete van 6.000 euro. De twee anderen werden vrijgesproken.