Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Drugsdealers moeten 5000 euro betalen als ze met drugs gepakt worden na dwangsom gemeente

Twee mannen die verdacht worden van drugsdealen hebben dwangsommen van 5000 euro per keer opgelegd gekregen van de gemeente.

In de gemeente Kaag en Braassem is op vrijdag 22 mei een 26-jarige man uit Hillegom aangehouden in zijn auto. Hij was in het bezit van 22 sealbags cocaïne, meerdere telefoons en een contant geldbedrag van een paar honderd euro. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd en wacht het vonnis in vrijheid af. Naast het strafrechtelijk traject is de man door de gemeente een last onder dwangsom opgelegd, om herhaling van de overtreding te voorkomen. Als de man een volgende keer weer (een handelshoeveelheid) drugs in zijn bezit heeft, legt de gemeente hem per keer een dwangsom op van 5.000 euro, met een maximum van 20.000 euro.

Op donderdag 12 juni werd in de gemeente Nieuwkoop een 45-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij had een grote hoeveelheid drugs in zijn bezit. Agenten hielden de man in eerste instantie aan omdat de APK van zijn auto was verlopen. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs. Bij het doorzoeken van zijn auto troffen ze verschillende hoeveelheden hennep, cocaïne en heroïne aan. Ook had hij ruim 1.200 pillen amfetamine en XTC in bezit. De verdachte zit in voorarrest in afwachting van de uitkomst van zijn strafzaak. De gemeente Nieuwkoop legt hem een last onder dwangsom op van 5.000 euro, met een maximum van 20.000 euro.