XTC pillen (MDMA) & een ponypack met cocaïne. © crime nieuws

Invallen en arrestaties om drugshandel vanuit autoverhuurbedrijf in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft in een lang lopend onderzoek naar drugshandel vanuit een autoverhuurbedrijf vier mannen aangehouden en een aantal doorzoekingen verricht. Bij de actie is onder meer beslag gelegd op grote hoeveelheden contant geld en exclusieve horloges.

Bij de politie in Rotterdam kwam een paar maanden geleden informatie dat er vanuit een autoverhuurbedrijf in Rotterdam-Zuid in verdovende middelen gehandeld werd. Na maanden onderzoek heeft de politie vrijdag jongstleden een inval gedaan.

Bij de doorzoeking in het bedrijfspand is beslag gelegd op een hoeveelheid contant geld (40.000 euro), telefoons, simkaarten, een computer en een auto. De 40-jarige eigenaar is aangehouden. De politie heeft ook de woning van de man bezocht en zes exclusieve horloges, een laptop, telefoon en een paar duizend euro aangetroffen en in beslag genomen.

Een 65-jarige Rotterdammer die verdacht wordt van betrokkenheid werd op straat aangehouden. Hij bleek 60 ponypacks met, vermoedelijk, cocaïne erin bij zich te hebben. In zijn woning werden nog eens 42 ponypacks gevonden.

Op Rotterdam-Zuid werd een 33-jarige verdachte aangehouden in een woning. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. In de woning lag een balletjespistool, meerdere telefoons en simkaarten. In de buurt van de woning werd een plastic tas met ponypacks met vermoedelijk cocaïne gevonden.

In een andere woning ook op Zuid werd een 48-jarige verdachte aangehouden inzake drugshandel. In het dashboard van zijn auto werden 11 ponypacks met drugs gevonden. Zijn auto is in beslag genomen en de man is aangehouden. De vier mannen zijn maandag voorgeleid en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

XTC pillen (MDMA) & een ponypack met cocaïne © crime nieuws
XTC pillen (MDMA) & een ponypack met cocaïne © crime nieuws