Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Drugslab voor grootschalige productie synthetische drugs ontdekt na tip

De politie heeft na een anonieme tip een groot drugslab ontdekt en ontmanteld. Het lab was verborgen in een schuur aan het Gorpeind in Baarle-Nassau. Er is een aanhouding verricht.

Op donderdag 19 januari hield de gemeente een controle bij het perceel waarop de schuur stond. Daarbij werd een sterke lucht geroken die meestal wordt geassocieerd met de productie van amfetamine. De zaak werd verder onderzocht en daarbij werd het lab ontdekt. Experts spreken van een groot lab, tot de nok toe gevuld met grond- en afvalstoffen voor en van synthetische drugs. 

De eigenaar van de schuur, een 42-jarige man uit Baarle-Nassau, is vervolgens aangehouden. Daarna hebben brandweer, politie, gemeente Baarle-Nassau, justitie en waterschap Brabantse Delta samen gewerkt bij het onderzoek en de ontmanteling. Dat werd bemoeilijkt doordat het lab slecht toegankelijk was. Om alle vaten, branders, jerrycans en andere apparatuur veilig af te kunnen voeren moest een deel van de gevel worden verwijderd.

De verdachte is ingesloten voor onderzoek. Er is door de politie tot midden in de nacht gewerkt om het drugslab volledig te ontmantelen. Hoeveel er geproduceerd kon worden, wordt nog onderzocht.