Drugslab voor harddrugs opgerold bij inval na volgen hoofdverdachte door observatieteam

De politie heeft bij een inval in Vleuten een drugslab voor de productie van harddrugs aangetroffen en ontmanteld.

Bij de recherche in Oost-Brabant liep al langere tijd een onderzoek naar een 39-jarige man uit Eindhoven. Hij wordt ervan verdacht dat hij een zogenoemde laborant is: iemand die in drugslabs voor synthetische drugs het chemische proces begeleidt. Toen afgelopen nacht duidelijk werd dat de man vermoedelijk in een lab zou gaan werken werd hij door een observatieteam gevolgd. Dit leidde uiteindelijk naar een woning aan de Ter Weydeweg in Vleuten. Nadat de verdachte hier naar binnen was gegaan, werd door de politie besloten om een inval te doen.

Tijdens de doorzoekingen bleek er inderdaad sprake te zijn van de productie van harddrugs en de aanwezigheid van een drugslab. In de kelder van de woning werd een in werking zijnde lab aangetroffen. Op het moment van de inval werd hier ook geproduceerd. Het gaat om een lab waar vermoedelijk amfetamine werd geproduceerd. Bij de actie nam de politie een hoeveelheid harddrugs in beslag.

Tijdens de inval werden zes personen aangehouden in de woning. Het gaat om onder meer de 39-jarige verdachte uit Eindhoven en een andere man van 41 ook uit Eindhoven. Beide mannen worden gezien als hoofdverdachten in het onderzoek. Daarnaast werden ook twee mannen en twee vrouwen uit Vleuten aangehouden. Dat betreffen de bewoners van het huis. Alle zes de verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De specialisten van LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) zijn vermoedelijk nog vandaag de hele dag bezig met het technisch onderzoek in het laboratorium en de ontmanteling daarvan. Er wordt ook een inventarisatie gemaakt van de hoeveelheid chemicaliën en grondstoffen die werden gevonden. In verband met het onderzoek zijn ook drie locaties in Eindhoven doorzocht. Het gaat daarbij onder andere om de woningen van beide hoofdverdachten. Daarbij is in de woning van één van de verdachten een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.