Drugslab voor productie harddrugs ontdekt bij inval in pand dorp Friesland

De politie heeft bij een doorzoeking een drugslab voor de productie van harddrugs ontdekt in Minnertsga.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in wat leidde naar een pand. Daar hebben agenten afgelopen vrijdag een inval verricht. Tijdens de doorzoeking bleek de informatie te kloppen. In het pand aan de Lange Dyk was een in werking zijnde drugslab aanwezig.

In het drugslab bleek na onderzoek amfetamine te worden geproduceerd. Agenten vonden grondstoffen en een kleine hoeveelheid harddrugs. Het drugslab was ten tijde van de inval in werking. In het pand werden drie verdachten aangetroffen. Het gaat om een 71-jarige vrouw uit de gemeente Waadhoeke, een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 41-jarige man uit Deventer. Zij zijn aangehouden en worden verhoord.

Uit onderzoek moet blijken wat hun rol is geweest bij de productie van de drugs. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het drugslab is ontmanteld door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), die gespecialiseerd is in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen.