McDonald's pil © crime-nieuws.nl

Drugslaboratorium voor productie xtc opgerold in Alkmaar

Bij een onderzoek in enkele bedrijfspanden aan de Hamsterkoog in Alkmaar heeft de politie een drugslab ontdekt waar xtc-pillen geproduceerd werden. Er zijn vijf aanhoudingen verricht.

Omdat er bij de politie op donderdag een melding binnenkwam dat bij een bedrijfspand een chemische lucht hing, werd er een onderzoek gestart. De verdenking ontstond dat er in het pand mogelijk een drugslab zou zitten. Gezien de gevaarzetting bij dergelijke laboratoria werd de omgeving afgezet en werden brandweer en ambulance ter plaatse geroepen. Een kinderdagverblijf, dat binnen de afzetting gevestigd was, werd ontruimd.

In het pand bleek inderdaad een drugslaboratorium aanwezig te zijn waar vermoedelijk xtc geproduceerd werd. In aangrenzende loodsen werden nog kweekmaterialen en een zak wiet gevonden. In en bij het pand zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Alkmaarder en mannen van 52, 33, 55 en 47 met nog onbekend adres. Later op de dag werd de 55-jarige man heengezonden. Het drugslab is ontmanteld en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.