Drugsolie in kofferbak leidt naar flat met drugslab voor grootschalige productie speed

De politie heeft in een flat in Tilburg een drugslab aangetroffen. Een vervoer van drugsolie leidde naar het pand met het lab.

Op woensdagavond zagen agenten rond 20.30 uur twee mannen staan bij een auto in de Sibeliusstraat. De kofferbak van de auto was geopend en naast de auto stonden ook enkele dozen. Bij het zien van de politie zette een van de mannen het plotseling op een lopen. Ondanks een zoekslag in de wijk werd hij niet meer aangetroffen.

De tweede man werd wel staande gehouden en gecontroleerd. Daarbij bleek dat in de dozen en in de kofferbak van de auto enkele jerrycans stonden. Agenten herkenden de inhoud als mogelijke drugsolie en hierop hielden zij de verdachte, een 23 jarige inwoner van Drunen, aan.

Verder onderzoek leidde naar een flat in de straat. Bij doorzoeking werd een in werkend drugslab aangetroffen. Meerdere ruimtes in het appartement bleken professioneel ingericht voor de grootschalige productie van speed. Tijdens het onderzoek in de flat en de bijbehorende berging vond de politie chemicaliën en apparatuur. De spullen zijn in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek.