Woensdag 13 november heeft de politie in Groningen vier mannen opgepakt bij een inval in een drugspand. Het gaat om een 24-jarige man uit Utrecht, een 22-jarige man uit Rotterdam en twee mannen uit Duitsland.

Rond 19.30 uur vielen agenten een woning aan de Bilderdijklaan te Groningen binnen. De vier verdachten werden tijdens deze inval aangehouden. De politie had informatie binnengekregen dat er mogelijk vanuit de woning werd gedeald in harddrugs.

In het pand trof de politie een halve kilo harddrugs en versnijdingmiddel en vier kilo henneptoppen met een straatwaarde van om en nabij de12.000 euro aan. Tevens nam de politie ongeveer 3000 euro aan contact geld en drugsgerelateerde producten, zoals weegschalen, in beslag.

De politie stelde vast dat op nagenoeg dezelfde manier vanuit vijf andere woningen in Groningen in drugs werd gehandeld. Ook hier heeft de politie de afgelopen periode invallen gedaan.

De drugshandel vond in deze gevallen plaats tussen mannen uit Rotterdam en Utrecht en voornamelijk afnemers uit Duitsland en andere landen uit Oost-Europa. De klanten komen veelal per trein of auto naar Groningen. Ook worden er lokale klanten bediend door de dealers.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl