Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Drugsrunner gepakt na drugsdeal met Belgische klant in Maastricht veroordeeld tot celstraf

Een drugsrunner uit Maastricht is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor drugshandel.

De 31-jarige man stond afgelopen woensdag voor de politierechter voor een snelrechtzitting. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 12 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Hij handelde volgens de officier in drugs over een periode van vijf maanden en was in het bezit van een grote hoeveelheid harddrugs. De verdachte werd op 12 januari van dit jaar opgepakt nadat de politie een deal signaleerde tussen de man en een Belgische koper.

In het pand waar de verdachte woonde is naast een hoeveelheid harddrugs, circa 400 gram, ook een aantal goederen aangetroffen die gebruikt worden voor drugshandel. Het gaat om onder meer sealtjes en een weegschaaltje. Tijdens het uitlezen van de telefoon van de verdachte kwamen bovendien belastende berichten naar voren.

De verdachte, die al vaker in aanraking is geweest met politie en justitie in het kader van drugshandel, zweeg tijdens de zitting en weigerde een verklaring af te leggen. De politierechter heeft de man schuldig bevonden en 12 maanden cel opgelegd.