Cocaine hydrochloride in poedervorm © DEA

Drugsrunners, blok cocaïne en 80.000 euro cash gepakt in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft zes drugsrunners aangehouden, een kilo cocaïne en 80.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen bij een actie afgelopen weekend.

Agenten hielden van vrijdagnacht tot zaterdagnacht een actie inzake drugsrunnen. Na het zien van drie mannen bij een auto met Franse kentekenplaten werden zij door de politieagenten in de gaten gehouden.

Kort daarna observeerden agenten een vermoedelijke drugsdeal waarop de eerste drie mannen zijn aangehouden. Onderzoek leidde vervolgens naar een pand aan de Gerrit Jan van der Lindenstraat in Rotterdam waar een doorzoeking plaatsvond. Dit leverde een geldbedrag van bijna 80.000 euro op en een kilo cocaïne. Hier is een vierde verdachte aangehouden.

De drugsrunnersactie ging door en leverde op de Allard Piersonstraat en de Kruiskade nog twee aanhoudingen op. Een van de drugsrunners is in bewaring gegaan en zit nog vast. Het geld is in beslag genomen en de drugs zijn vernietigd. De verdachten zijn zes mannen tussen de 22 en 34 jaar uit Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Tilburg.