Drugsrunners gepakt met heroïne, cocaïne en een Duitser in de auto

De Enschedese politie heeft woensdag drie mannen aangehouden op verdenking van drugshandel/drugsrunnen. Bij de actie is heroïne, cocaïne en geld in beslag genomen.

Politieagenten zagen rond 18.15 uur op de Gronausestraat in Enschede een auto rijden met daarin drie mannen. De agenten wisten dat de auto in het verleden regelmatig betrokken was bij drugs gerelateerde meldingen. Daarom besloten ze de bestuurder een stopteken te geven.

De passagier en de bestuurder werden door de politie gecontroleerd. De bijrijder, een 46-jarige man uit Munster, bleek in het bezit van een taser en een aanzienlijke hoeveelheid contant geld. De taser en geld zijn in beslag genomen.

Bij verder onderzoek in de auto werd een hoeveelheid heroïne en cocaïne aangetroffen. Het gaat om bijna 180 gram. Hierop werden ook de bestuurder, een 28-jarige man uit Rotterdam en de andere passagier, een 51-jarige man man uit Duitsland aangehouden.

De auto is voor onderzoek in beslag genomen. De drugs wordt vernietigd. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt voor verdenking van drugshandel, drugsbezit en wapenbezit. De politie onderzoekt de zaak.