Drugsrunners, heroïne en Fransen in R’dam-Zuid

De Rotterdamse politie heeft in de wijk Charlois een aantal Franse klanten en drugsrunners aangehouden. Bij de actie is onder meer heroïne en geld in beslag genomen.

Oplettende agenten zagen in een bij de politie bekend pand aan de Flakkeesestraat een Franse man en vrouw naar buiten komen en besloten het duo te volgen. op de Batterijstraat stapten de Franse man (36) en de vrouw (31) in een auto en werden aangehouden. De Française bleek enkele tientallen grammen heroïne bij zich te hebben. De man had niets in bezit.

Terwijl agenten bezig waren met de Franse klanten hielden collega’s van ze de woning aan de Flakkeesestraat in de gaten. Uit de woning kwamen op een gegeven moment twee mannen die gevolgd werden naar een andere woning in Charlois. In die woning werden de twee mannen van 34 en 41 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

De 34-jarige man had vier zakjes met vermoedelijk drugs bij zich. In de woning werden nog meer drugs gevonden. Het is niet bekend om hoeveel het gaat. Daarnaast troffen agenten versnijdingsmiddel, een stroomstootwapen, enkele duizenden euro’s en weegschalen aan en namen dit in beslag. De vier verdachten zitten vast.