Nederlanders verdienden miljarden met grootschalige drugssmokkel in ambulances

Een groep Nederlanders die in Groot-Brittannië zijn aangehouden voor grootschalige drugssmokkel met ambulances, zouden daarmee miljarden hebben binnengehaald. Uitgerekend is dat de mannen zeker 2,2 miljard euro hebben verdiend met de smokkel.

De smokkelaars hadden vijf ambulances ter beschikking die waren geprepareerd met geheime compartimenten om de drugs in te doen. Vanuit Hoek van Holland reisden de verdachte verkleed als ambulancebroeders met de ambulance naar Engeland.

Als dekmantel deden de smokkelaars alsof ze patiënten naar Britse ziekenhuizen moesten vervoeren. Tijdens het onderzoek filmden agenten een keer een ‘patiënt’ die op krukken bij een hotel werd afgezet en even later fris en fruitig naar buiten kwam lopen.

Afgelopen juni was het afgelopen voor de mannen en liepen ze tegen de lamp. In een ambulance werd toen een enorme hoeveelheid drugs met een waarde van om en nabij de 50 miljoen euro onderschept. Het ging om 194 kilo cocaïne, 74 kilo heroïne, 20.000 xtc-pillen en 2 kilogram MDMA. Daarnaast werd een adres met afnemers gevonden.

Een Nederlandse drugsbende heeft 2,2 miljard euro binnengehaald door drugs in nep-ambulances naar Groot-Brittannië te smokkelen. Eén verdachte werd gisteren in Londen schuldig bevonden door een jury, twee anderen hadden eerder al bekend.

Door camerabeelden te analyseren ontdekte de Britse politie dat de bende in 14 maanden tijd zeker 45 keer de overtocht naar Groot-Brittannië hadden gemaakt. 45 keer de 50 miljoen euro aan drugs die afgelopen juni werd ontdekt is een geschatte opbrengst van 2,2 miljard euro voor de smokkelbende. Wat voor straffen de verdachten krijgen wordt later vastgesteld. Een vierde betrokkene in deze zaak is vrijgesproken.