Drugssmokkelende narco duif met rugzakje smokkelwaar neergeschoten

In Argentinië is een drugssmokkelende duif neergeschoten. De narco duif had een rugzakje om met wiet, een usb-stick en pillen erin.

Criminelen worden steeds creatiever in het binnenhalen van drugs terwijl ze gedetineerd zijn. De laatste tijd komen er steeds meer berichten over drugssmokkelende duiven die worden ingezet om drugs in bajessen te krijgen.

De Argentijnse politie had al enige tijd het vermoeden dat er drugs gesmokkeld werd met duiven in een gevangenis in het centrum van Toya in de buurt van de Argentijnse stad Santa Rosa. Toen de narco duif onderweg was naar de binnenplaats werd de ‘smokkelaar’ neergeschoten. In een rugzakje werden maar liefst 44 Rivotril pillen, wiet en een usb-stick gevonden.

Na het neerschieten van de duif werden invallen gedaan bij drie gedetineerden. De autoriteiten volgden ook andere drugsduiven naar hun thuisplaats vlakbij de gevangenis. In totaal zijn er 15 drugssmokkelende duiven ‘aangehouden’.

Uit onderzoek van de Argentijnse politie blijkt dat de duiven soms wel tien keer per dag op en neer vlogen naar de binnenplaats. Er zijn eerder al drugsduiven ontdekt in verschillende landen. In Koeweit werd een tijd terug ook een duif met drugs in een rugzakje uit de lucht geschoten.