Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Drugsvangst van honderden miljoenen euro’s blijkt na onderzoek legale stof

Een drugsvangst van honderden miljoenen euro’s in Thailand blijkt na onderzoek een legale chemische stof te zijn.

Op 12 november gaven de Thaise autoriteiten een persbericht vrij waarin een mega drugsvangst werd gemeld. In een warenhuis nabij hoofdstad Bangkok zou voor bijna een miljard Amerikaanse dollar (840 miljoen euro) aan ketamine zijn gevonden. Het ging om een partij van 11.500 kilogram.

De zakken met poeder zijn inmiddels onderzocht en nu blijkt er geen ketamine in te zitten. Uit het onderzoek blijkt dat het gaat om natriumfosfaat. Er moeten nog veel zakken worden onderzocht maar het lijkt nu er nu op dat de Thaise autoriteiten voorbarig waren met het vrijgegeven van de drugsvangst die geen drugs blijkt te zijn.

De Thaise justitieminister Somsak Thepsuthin meldt donderdag dat een test voor ketamine een positieve testuitslag kan krijgen als het wordt uitgevoerd op natriumfosfaat, een chemisch middel dat gebruikt wordt voor voedsel- en schoonmaakproducten. Het onderzoek is nog in volle gang en mogelijk wordt in de resterende zakken poeder wel drugs gevonden, maar dit is in ieder geval niet de verwachting.