De politie heeft een drugsbende opgerold die via een ‘webshop’ drugs over de hele wereld aan de man bracht. Het hoofdkwartier van het bedrijf zat in Enschede.

Dat meldt Tubantia. De drugs werden aangeboden op een website op het zogenaamde dark web, of deep web die alleen te bereiken is via een TOR-browser. De drugsbende stond bekend als ‘Fredthebaker’ en had in Enschede een laboratorium voor de productie van drugs. Ook werden hier de drugs ingepakt en klaargemaakt voor verzending.

Bij de drugshandel waren vier mensen uit Nederland en Duitsland betrokken. In drie jaar tijd is voor zeker 1,2 miljoen aan drugs naar verschillende plekken op de wereld gestuurd. De pakketjes werden in Enschede klaargemaakt maar vanuit Duitsland verstuurd.

De drugshandel kwam aan het licht na tips uit een internationaal onderzoek naar online drugshandel. De afgelopen dagen zijn in Enschede en Duitsland invallen gedaan. Daarbij werden onder meer chemicaliën voor de productie van amfetamine, 300 gram cocaïne, 300 gram heroïne, 400 gram wiet en 1,5 kilogram amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werden twee vuurwapens en vervalste creditcards gevonden.

De verdachten in de leeftijd van 33 tot 62 jaar zijn in Nederland en Duitsland aangehouden. Twee Nederlandse verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. In Duitsland zit nog één verdachte vast.