In het onderzoek naar de dubbele moord in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe heeft het OM bevestigd dat er ‘nieuwe inzichten’ zijn en dat de moord mogelijk anders is verlopen dan eerder aangenomen.

Dat meldt BNdeStem. Wat die nieuwe inzichten nou zijn is niet bekendgemaakt. Het onderzoeksteam is in ieder geval woensdag jongstleden op zoek gegaan naar nieuw bewijsmateriaal. Daarvoor werden sloten in de omgeving van het huisje opnieuw onderzocht. Het is niet bekend of dat wat heeft opgeleverd.

Wat er zich nu precies heeft afgespeeld in het vakantiehuisje blijft een raadsel. De verklaringen van de verdachten springen alle kanten op. Wat wel duidelijk is, is dat de Nederlandse groep, Dalfour, Nadzak en Roy. O., van plan waren om de Belgen te rippen. Tie-wraps, bivakmutsen en badges van politiediensten bevestigen dit.

Maar hoe en wanneer wie heeft doodgeschoten is vooralsnog een raadsel. Alleen de direct betrokkenen weten hoe het zit. Het OM denkt dat de Belgen de Nederlanders hebben doodgeschoten tijdens een worsteling. De advocaten van de Belgen trekken dit scenario in twijfel en ontkennen schoten te hebben gelost.