UPDATE: Duikers op zoek naar sporen in onderzoek dodelijke schietpartij R’dam-West

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij, waarbij de 39-jarige René Francis Paul om het leven kwam op de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam-West, gaan duikers van de marine in het water van de Essenburgsingel zoeken naar sporen.

Het slachtoffer werd donderdagavond 10 december doodgeschoten in een woning aan de Burgemeester Meineszlaan. De bewoner van het huis, een 23-jarige man uit Sint Maarten, werd zwaargewond bij de voordeur gevonden.

De dodelijk getroffen René Francis Paul was in Nederland om een vrachtwagen met kraan te kopen. Zodoende had hij een groot geldbedrag bij zich waar de daders het waarschijnlijk op hadden gemunt.

Een arrestatieteam van de politie heeft in Soesterberg twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de schietpartij. Het gaat om een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad. Zij zitten vast.

De resultaten van de zoektocht in de Essenburgsingel zullen we later bekendmaken.

(UPDATE)

Duikers van de Koninklijke Marine hebben in de Essenburgsingel meerdere wapens gevonden. Uit onderzoek zal nu moeten blijken of ze gebruikt zijn bij de dodelijke schietpartij waarbij René Francis Paul om het leven kwam.