Duitsers gepakt met stapels cash, goud en Rolex bij controles marechaussee

De marechaussee heeft Duitsers gepakt met stapels cash, goud en een Rolex.

De verdachten werden aan de kant gezet voor routinecontroles. Tijdens de MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid) op de A77 bij Heijen werd een auto met Duits kenteken gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de 24-jarige Duitse bestuurder in zijn auto op verschillende plekken 80.000 euro aan bankbiljetten bij zich had. Ook bleek hij een stapel valse bankbiljetten te vervoeren en was hij in het bezit van diverse gouden sieraden en een Rolex-horloge.

Omdat de man niet aannemelijk kon maken hoe hij aan het geld en de bezittingen kwam en nadat vastgesteld was door de marechaussees dat hij ook valse bankbiljetten bij zich had werd hij aangehouden voor witwassen en het bezit van vals geld.

Tijdens een patrouille in samenwerking met de Duitse politie ter hoogte van de A67 bij Venlo werden drie Duitse mannen aangehouden die 25.000 euro en gebruikershoeveelheden met vermoedelijk cocaïne bij zich hadden. Ook zij konden niet aannemelijk maken hoe ze aan het geld kwamen. De mannen zijn aangehouden voor witwassen en drugsbezit. Het geld is in beslag genomen en de marechaussee doet verder onderzoek naar de opgepakte Duitsers.