wiet crime nieuws

Duizenden wietplanten ontdekt in pand na melding over ‘personen met bivakmutsen’

De politie heeft na een melding over personen met bivakmutsen een wietstekkerij met duizenden wietplanten aangetroffen in een pand in Zevenbergen.

Bij de meldkamer kwam vrijdagmiddag melding binnen dat er personen met bivakmutsen een bedrijfspand aan de Campagneweg binnen zouden zijn gegaan. Meerdere eenheden van de politie gingen direct ter plaatse. Ook de politiehelikopter, die in de buurt was, assisteerde bij de melding.

De agenten in de helikopter zagen op de eerste verdieping van het bedrijf veel warmte vrij komen. Dat wijst vaak op de aanwezigheid van hennepteelt. Agenten gingen het pand binnen en troffen daar de twee verdachten aan. De 51-jarige man uit Oosterhout en een 33-jarige Bredase zijn meegenomen door de politie.

Op de eerste verdieping werd een wietstekkerij aangetroffen met in totaal 197 moederplanten en ruim 4000 stekken. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de hennep geruimd. De twee verdachten zijn met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. De politie onderzoekt de zaak.